Birbiriyle Uyumlu Doğal Taşlar Nelerdir?

0 3.334

Birbiriyle uyumlu doğal taşlar, insan yaşamına önemli faydaları olan minerallerden daha fazla verim elde etmeye yardımcı olur. Bilindiği üzere farklı özelliklere sahip doğal taşları bir arada kullanmak, onların iyileştirici enerjilerinden daha fazla yararlanmaya yardımcı olur. Doğal taşlar çakralarda biriken negatif enerjiyi ortadan kaldırmada ve ruh-beden dengesini sağlamada önemli faydaları olan minerallerdir. Bu yüzden doğal taşları en verimli şekilde kullanmayı iyi öğrenen kişiler, birbirleriyle uyumlu doğal taşlar sayesinde arzuladıkları hayatı yaşayabilir.

Doğal Taşların Birlikte Kullanmanın Önemi

Doğal taşların birlikte kullanımı, fiziksel ve ruhsal dengenizi bulmanız için çok önemli avantajlar sunmaktadır. Bu sebeple en az 2 tane doğal taşın faydalarını birleştirmek isteyenler için bazı kriterlere dikkat etmek gerekir. Doğal taşların çakraları hizalama ve büyümeyi destekleme etkisinden en iyi şekilde yararlanabilmek için insanla uyumunda olduğu gibi birbirleriyle uyumuna da dikkat edilmelidir. Uyumlu özelliklere sahip doğal taşlar bir araya getirildiğinde birbirlerini pozitif etkilerler. Bu sayede hem doğal taşların etkinlik gücü artar hem de insanın çakra dengesini daha kısa sürede kazanmasına yardımcı olur. Doğal taşları eşleştirirken minerallerin metafiziksel özellikleri dışında estetik görünümlerine de dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Doğal Taşların Özellikleri

Doğal taşların öne çıkan özellikleri arasında çakraları dengelemek, bazı fiziksel hastalıklara şifa bulmayı kolaylaştırmak ve her zaman pozitif enerji vermek öne çıkmaktadır. Bu tür avantajlardan yararlanabilmek için doğal taşları kullanım özelliklerine ve ait oldukları gruplara göre eşleştirmeye özen gösterilmelidir. Öte yandan doğal taşları eşleştirirken sahip oldukları özelliklerin yanı sıra aklınızdaki niyete de dikkat etmek gerekir. Doğal taş programlama olarak bilinen niyet aşamasında birbirleri ile uyumlu mineralleri tercih etmek işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Doğal Taşların Kullanımı

Doğal taşların işlevsel özellikleri birbirinden farklı olduğu için kullanıcılara sunduğu faydalar da farklıdır. Doğal taşlar, enerji iletişiminde tıpkı bir sünger gibi negatif enerjiyi çekerler. Doğal taşların sahip oldukları geometrik yapısı sayesinde titreşimi arttırarak birbirlerini pozitif yönde etkiledikleri de bilinmektedir. Doğal taşları etkili kombinasyonlarla birlikte kullanarak faydalarından daha fazla oranda yararlanmak mümkün olabilmektedir. Bu yüzden minerallerin kullanımında doğal taşları renklerine, ait oldukları gruplara ve elementlerine göre birlikte kullanmaya dikkat etmek gerekir. Eğer çevrenizden çabucak etkileniyor ve negatif enerji etkisinde kalıyorsanız, 2 veya 3 doğal taşı aynı anda kullanmanız tavsiye edilmektedir. Fakat aynı anda kullanılan doğal taşların birbirleri ile uyumlu olup olmadığını mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekir.

Birbiriyle Uyumlu Doğal Taşlar Hangileridir?

Birbiriyle Uyumlu Doğal Taşlar Hangileridir?

Uyumlu özelliklere sahip doğal taşlar, bu minerallerden daha fazla verim elde etmeyi kolaylaştırır. Doğal taşların sağladığı pozitif etkiden en iyi şekilde faydalanabilmek için mutlaka birbiriyle uyumlu olan taşları tercih etmek gerekir. Örneğin kök çakrayı etkili biçimde harekete geçirebilmek için uyumluluk gösteren doğal taşlardan bazıları şunlardır:

  • Kırmızı jasper
  • Siyah turmalin
  • Garnet
  • Dumanlı kuvars
  • Obsidyen
  • Altın taşı
  • Siyah jasper
  • Siyah oniks

Görüldüğü üzere uyumlu doğal taşlar arasında aynı aileden gelen farklı mineralleri kullanmaya dikkat edilmelidir. Uyumlu olan doğal taşlar genellikle aynı renkte ve benzer geometrik yapıya sahip olmaktadır. Fakat bu, her aynı renkteki doğal taşın birbiri ile uyumlu olduğunu göstermez. Çakra temizliği ve yaşam kalitesini yükseltmek için birden fazla doğal taş kullanacak kişilerin uyumlu mineralleri seçmeye dikkat etmesi gerekir.

Birbiriyle Uyumlu Çakra Taşları

Uyumlu çakra taşları sayesinde çakralarınızdaki blokeleri ortadan kaldırabilir ve daha uyumlu bir beden dengesi elde edebilirsiniz. Minerallerin sağlamış olduğu avantajlar sayesinde çakralarım kullanımı daha kolay ve verimli sonuçlara ulaşılmasını sağlamaktır. Sakral çakrayı dengelemek için en çok kullanılan doğal taşlar şunlardır:

  • Karnelyan taşı
  • Sitrin taşı
  • Kaplan gözü
  • Bronzit
  • Altın taşı
  • Jasper

Genellikle sarı renkli taşlar, sakral çakrayı temizlemek için birbiri ile uyumlu özelliklere sahiptir. Çakraları temizlerken kullanılan bu taşlar, aynı zamanda beden-ruh sağlığını dengelemek için de önemli avantajlara sahiptir. Çakra taşlarından maksimum fayda elde edebilmek için doğal taşlardan imal edilen aksesuarların çakraların olduğu bölgelerde yakın konumda olması gerekir. Minerallerin sağladığı avantajlar sayesinde kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürmek mümkündür. Örneğin solar pleksus çakra taşları arasında pirit, sarı jasper, sarı kuvars, rutili kuvars ve kaplan gözü yer alır. Bu taşları birbirleri ile etkileşimli olarak kullanmak daha verimli sonuçlar sağlarken aynı zamanda minerallerin özelliklerini de aktive etmektedir.

Kalp ve Boğaz Çakrası Taşları Nelerdir?

Kalp ve Boğaz Çakrası Taşları Nelerdir?

Kalp ve boğaz çakralarında kullanılan doğal taşlar sayesinde bazı fiziksel hastalıkları tedavi etmek ve yaşam kalitesini arttırmak mümkündür. Özellikle kendini ifade etmekte zorluk çeken veya sık sık solunum yolu rahatsızlıkları yaşayan kişiler boğaz çakrasını dengelemek zorundadır. Bu şekilde iletişim becerilerinde artış, rahat nefes alıp verme, kötü alışkanlıkları bırakma gibi olumlu etkiler görülebilir. Daha yaşanabilir ve kaliteli bir hayat sürmek için kalp çakrasını temizlemede kullanılan doğal taşlar şunlardır:

  • Yeşim taşı
  • Pembe kuvars
  • Amazonit taşı
  • Lepidolit taşı
  • Pembe opal
  • Rodonit
  • Yeşil jasper taşı

Bu mineraller sahip oldukları özellikler sayesinde kalp çakrasının düzenlenmesini ve temizlenmesini sağlar. Kalp çakrasını dengelerken birbiri ile uyumlu doğal taşları tercih etmek çok önemlidir. Aksi halde doğal taşları rastgele seçerek kullanmaya kalkmak minerallerin faydasını bloke edebileceği gibi olumsuz etki de yaratabilir.

Doğal taş uzmanları, birbiri ile uyumsuz taşların bir arada kullanılması durumunda negatif etkiler görülebileceği ve yaşam kalitesinin düşebileceği uyarısında bulunmaktadır. Bu sebeple tüm çakralarda hem bölgeye uyumlu hem de birbiri ile pozitif etkileşime girebilen taşlar tercih edilmelidir. Boğaz çakrası taşları arasında lapis lazuli ile labradorit, akuamarin ile amazonit birlikte kullanılabilir. Aynı aile grubu arasında yer alan sodalit ve mavi havlit taşı da boğaz çakrası temizliğinde birlikte uyumlu olan doğal taşlar arasında yer almaktadır.s

Renklerine Göre Birbiriyle Uyumlu Taşlar

Doğal taşlarda renk uyumu, özellikle çakra temizliğinde en çok önem taşıyan konular arasında yer almaktadır. Taş seçimi ve birlikte kullanımı konusunda internet üzerinde yer alan bilgileri doğrudan kabul edip uygulamak doğru olmayabilir. Bu nedenle uzmanların görüşlerine dikkat edilmeli ve uyumlu doğal taşlar seçilmelidir. Doğal taşların oluşum koşulları birbirinden farklı olduğu için renklerinde de bazı farklılıklar görülebilmektedir. Genellikle benzer aile grubu içinde yer alan mineraller aynı renkte olmakla birlikte, her aynı renkteki doğal taş birbiriyle uyumlu değildir. Çakra temizliğinde kullanılan uyumlu doğal taşlar şu renklere sahiptir:

  • Kök çakra temizliği için kırmızı renkli doğal taşlar
  • Sakral çakra temizliği için turuncu renkli doğal taşlar
  • Solar Pleksus çakra temizliği için sarı renkli doğal taşlar
  • Kalp çakra temizliği için yeşil renkli doğal taşlar
  • Boğaz çakra temizliği için açık mavi renkli doğal taşlar
  • Üçüncü göz çakra temizliği için çivit mavisi renkli doğal taşlar
  • Taç çakra temizliği için mor renkli doğal taşlar

Görüldüğü üzere birbiriyle uyumlu doğal taşlar bir arada kullanıldığında çakra temizliğinde önemli bir etkisi olmaktadır. Doğal taşları bir arada kullanırken mutlaka uyumlu enerjilere sahip mineraller tercih edilmelidir.

Ayrıca Bakınız: Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.