Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır?

0 732

Doğal taş temizliği yaparak sahip olduğunuz minerallerin doğal yapısını resetleyebilir ve etkilerinden daha fazla yararlanmaya başlayabilirsiniz. Antik çağlardan bu yana doğal taşların çeşitli alanlarda geniş bir kullanım alanına sahip olduğu bilinir. Sadece bir aksesuar ürünü olarak görülmeyen doğal taşlar, alternatif tıp alanında da pek çok tedavide destekleyici role sahiptir. Doğal taşlarla ilgili yapılan araştırmalara göre mineral yapılarında salınım hızı adı verilen sabit bir titreşim söz konusudur. Doğal taş temizliği yaparak tıpkı insanlarda olduğu gibi taşlarda da titreşim seviyesini güçlendirmek mümkündür.

Doğal Taşları Temizlemenin Önemi

Doğal Taşları Temizlemenin Önemi

Doğal taş temizliğinin önemi, elinde özellikle dekoratif veya aksesuar amaçlı doğal taş bulunduran kişileri yakından ilgilendirir. Doğal taşlar genellikle salınım hızı olarak da bilinen bir titreşime sahiptir. Mineral yapısıyla titreşim sağlayan doğal taş ile temas edilmesi halinde enerji transferi gerçekleşir. Bu titreşim, doğal taştan insana geçerken insandan da taşın mineral yapısına farklı bir enerji akışı olur. Bu sürecin sonunda doğal taşta gereğinden fazla enerji depolandığı zaman, taşın titreşimi yani salınım hızında bozulma meydana gelir. Tıpkı insan zihni ve beyni gibi doğal taşın da belirli aralıklarla temizlenip fazla enerjinin atılması gerekir.

Doğal Taşlar Hangi Sıklıkla Temizlenmeli?

Doğal taşları temizleme sıklığı, minerallerin kullanım standartlarına göre değişiklik gösterir. Doğal taşlara dokunan kişi sayısı fazlaysa veya bir doğal taşın bulunduğu ortam kalabalıksa, taşın yapısına etki eden enerji akışı da fazla olacaktır. Bu yüzden enerji temizliği taşın kullanım sıklığına göre yapılmalıdır. Doğal taşa aktarılan negatif enerjinin mineral yapısında depolanması taşın titreşimini düşürür. Bu yüzden meditasyon, yoga ve çakra seansları gibi uygulamalarda kullanılan doğal taşların daha sık temizlenip enerjisini geri kazanması sağlanmalıdır. Doğal taş temizliğinde bazı kaynaklar 2-3 haftada bir temizleme seansları yapılması gerektiğini hatırlatmaktadır. Ancak taşın enerjisinden faydalanma sıklığına göre doğal taş temizliği yapmak en doğrusudur.

Doğal Taşlar Nasıl Temizlenir?

Doğal Taşlar Nasıl Temizlenir?

Doğal taşları temizleme sürecinde taşın mineral yapısına ve özelliklerine göre farklı temizlik yolları vardır. Bilindiği üzere doğal taşlar, mineral bakımından farklı içeriğe sahip oldukları için sertlik derecesi, türü ve rengi bakımından farklılık gösterir. Bazı doğal taşlar su veya tuzlu suda yıkanarak temizlenirken bazı doğal taşlar ise suya dayanıklı olmadığı için sıvı teması halinde eriyip gider. Dolayısıyla taşın sertlik derecesi doğal taş temizleme sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerin başında gelir. Doğal taş temizlerken uygulanan farklı yöntemlerden bazıları şunlardır:

  • Ay ışığında doğal taş temizleme
  • Akan suda doğal taş temizleme
  • Durgun tuzlu suda doğal taş temizleme
  • Toprakla temas ederek doğal taş temizleme
  • Tütsü ile doğal taş temizleme
  • Büyük ve özel mineraller ile doğal taş temizleme
  • Nefes çalışması ile doğal taş temizleme
  • Görselleştirme ile doğal taş temizleme
  • Ses çalışması ile doğal taş temizleme

Görüldüğü üzere doğal taş temizlerken birbirinden farklı yöntemlerden taşın yapısına ve özelliklerine göre en uygun olanı seçmek gerekir. Tüm doğal taşlar kullanım öncesinde ve düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Doğal taşların temizlenmesine ne kadar önem verilirse bu taşların kötü enerji taşıması da o kadar engellenmiş olur.

Ay Işığında Doğal Taş Temizleme

Ay ışığıyla doğal taş temizliği tüm doğal taşlar için geçerli ve güvenli yöntemlerin başında gelir. Özellikle ay ışığının en yoğun hissedildiği dolunay ve yeni ay dönemlerinde bu yöntemden faydalanmak çok verimli sonuçlar verebilir. Doğal taşı ay ışığı ile temizlerken, en az bir gece boyunca ay ışığını görecek bir konumda tutmak yeterlidir. Dolunay dönemlerinde birkaç gece açıkta ay ışığına maruz bırakılan taşlar temizlenerek kötü enerjilerini dağıtabilirler.

Suda Doğal Taş Temizleme

Suda doğal taş temizliği hem akan suda hem de durgun suda yapılabilir. Su, taşın içinde depolanan kötü enerjiyi nötr hale getirmek için çok önemli bir varlıktır. Özellikle nehir, şelale ve akarsu gibi doğal suyun aktığı yerlerde taşı en az 15 dakika tutmak temizlik için idealdir. Su kaynağı doğal değilse yani çeşme suyu kullanılacaksa daha kısa sürede sıvı teması yeterlidir. Tuzlu su ile doğal taş temizliğinde ise taşın tamamının suya temas etmesine özen gösterilmelidir. Selenit, Opal, Kalsit, Florit, Azurit, Pirit, Hematit, Malakit ( veya Malahit), Turkuaz, Akik (ham), Lepidolit, Florit, Lapis Lazuli, Yeşim gibi taşlar sıvı temasına uygun değildir. Bu tür taşların sertlik derecesi düşük olduğu için suya değdiklerinde deforme olacakları unutulmamalıdır.

Toprak Temasıyla Taş Temizleme

Toprakla doğal taş temizliği tıpkı insanlarda olduğu gibi negatif enerjinin nötr hale gelmesin sağladığı için verimlidir. Taşların toprak altında tutulması ve depolanan kötü enerjiyi atmaları sağlanabilir. Özellikle sıvı temasına sokulamayan ve sertlik derecesi düşük olan doğal taşlar, organik bir toprakta temizlenebilir. Çevrenizde organik toprak bulmakta zorlanıyorsanız saksı içindeki toprakları da doğal taş temizliği sırasında kullanabilirsiniz. Doğal taşlar, organik toprak içinde yaklaşık 24 saat kaldığında tamamen temizlenmiş olur.

Ayrıca Bakınız: Burçlara Göre Doğal Taş Kullanımı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.