Doğal Taş Arındırma Yöntemleri
Doğal taşların bakımı önemlidir ve düzenli aralıklarla bu temizliğin yapılması önemlidir. Kullanıldıkça üzerindeki enerji artar ve temizlenmesi gerekir. Her doğal taşın yapısı farklı olduğu doğal taş arındırma yöntemlerine dikkat etmek gerekir.
Table of Contents
1. Su ile Temizleme
Akan suya ya da bir bardaktaki suyun içerisine koyarak enerjisini sıfırlayabilirsiniz. Eğer taş parçalanmaya yatkın değilse akan suyla da temizlenebilir. Taşı akan suyun altına koyarak birkaç dakika saf su ile yıkayıp güneş ışığıyla kurumaya bırakabilirsiniz.
2. Deniz Suyu veya Tuzlu Su ile Temizleme
Sahip olduğunuz taşları deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek de enerjilerini sıfırlayabilirsiniz. Denizden gelen taşlar için bunu yapmak daha da iyi bir sonuç verecektir. Taşınızı deniz suyuna koyup bir gece bekletebilirsiniz ya da deniz suyuna batırarak da temizleyebilirsiniz. Fakat bunu yaparken bazı taşların maddesinin erimeye sebep olabileceğini unutmamak gerekir. Bu yüzden taşın yapısının buna uygun olması gerekeceği unutulmamalıdır. Yıkama işleminden sonra güneş ışığında kurumaya bırakabilirsiniz. Bunu yaparken ışığın taşınızı soldurmamasına dikkat edilmelidir.
3. Toprak ile Temizleme
Taş 24 saat boyunca toprağa gömülü bir şekilde bekletilip negatif enerjilerden uzaklaştırılabilir. Geniş alandaki toprak daha etkili bir yöntem olacaktır fakat imkân yoksa saksı dibindeki toprak da etkilidir. Taş, topraktan çıkarıldıktan sonra su ile yıkanarak kullanılmaya devam edilebilir. İsteğe bağlı olarak tekrar güneşte kurumaya bırakılabilir.
4. Tütsü ile Temizleme
Doğal taş arındırma için bu yöntem kullanıldığında taş hava elementi ile temizlenmiş olur. Doğal taş, istenilen tütsü ile yakılır. Tütsü dumanı taşın üzerinde gezdirilir. Tütsü sönene kadar beklenir. Tütsü söndüğünde taş tamamen arındırılmış olacaktır. Bu arındırma yöntemi yapısı çok kırılgan ve sağlam olmayan taşlar için tercih edilir. Ayrıca tütsü, taş ile birlikte, yakılan ortamın enerjisinin de nötrlenmesine yardımcı olmaktadır.
5. Mum Işığı ile Temizleme
Sertlik derecesi az olan taşları temizlemek için başvurulacak bir diğer yöntem de mum ışığı yöntemidir. Bu yöntem kullanıldığında ateş elementi ile taşlar temizlenmiş olur. Bu yöntemi uygulamak için taşları mumun etrafında çevreleyerek yerleştirin. Mumun uzun bir süre yanmasına izin verin. Böylelikle enerji sıfırlanmış olur ve taş tekrar kullanılmaya devam edilir.
6. Himalaya Tuz Lambası
Himalaya tuzu çok çeşitli kullanım yöntemleriyle çok değer gören doğal bir taştır. Himalaya tuz lambaları pembemsi ya da turuncumsu renklerde olabilir. İçerisindeki mineral yapısından dolayı taş bu renge bürünür. Teknolojik cihazların yaydığı negatif iyonlar himalaya tuz lambası sayesinde ortadan kaldırılabilir. Eğer bu lambaya sahipseniz, taş temizliği bu lambayla da sağlanabilir. Taşlar lambanın yanına konulduğunda arınma sağlanacaktır.
7. Selenit Taşı ile Temizleme
Selenit taşı, denize kıyısı bulunmayan yerlerde tuzlu suyun buharlaşması sebebiyle oluşan bir mineraldir. Sertlik derecesi çok azdır. Dışarıdaki olumsuz enerjiye karşı bir kalkan görevi görür. Doğal taş selenit taşının yanına konulduğunda enerjisini nötrleyip temizleyecektir.
8. İmgeleme ve Meditasyon ile Doğal Taş Arındırma
Bu yöntem ile birlikte doğal taş hiçbir yıpranmaya uğramadan temizlenir. Bu arındırma yöntemi için öncelikle taş ele alınır ve sıkıca tutulur. Enerji, taşa verilir ve nefes egzersizleriyle odaklanma sağlanır. Tam odaklanma sağlandıktan sonra elinizdeki taşın beyaz bir ışıkla çevrelendiği hayal edilir. Bu ışığın taşı arındırdığı ve kötü enerjileri taş üzerinden uzaklaştırdığı hayal edilerek arındırma tamamlanır.
9. Ay Işığı ile Doğal Taş Arındırma
Yeni ay ve dolunay zamanlarında enerji çok yüksektir ve bu enerji doğal taş arındırma için kullanılabilir. Ay ışığı enerjisi ile birlikte doğal taş arındırılır ve taşa feminen yükleme de yapılmış olur.
Ayrıca Bakınız: Sakinlik Veren Doğal Taşlar